Χρόνια Πολλά Πρόεδρε

Με καθυστέρηση τριών ημερών και κατόπιν σχολίου αναγνώστη θυμηθήκαμε τα γενέθλια του Προέδρου του «παππού» μας και δημοσιεύουμε το βιογραφικό του:

O Ευθύμιος (Τίμος για τους φίλους του) Ν. Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Λάρισα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 1932 (δηλαδή πριν 75 χρόνια και 3 ημέρες). Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1951. Το 1953 πήρε το ΒΑ στα οικονομικά από το Κολέγιο του Χάμιλτον και το 1955 το ΜΑ (στα οικονομικά) από το Πανεπιστήμιο της Columbia. Εργάστηκε στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών και ήταν λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το 1959 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμονας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και το 1961 έγινε Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αναπτύξεως Βιομηχανιών της Ε.Τ.Ε.
Το 1965 έγινε Διευθυντής και λίγο αργότερα Γενικός Διευθυντής της Ε.Τ.Ε.Β.Α.
Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1977 ως το 1979 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών το 1979-1981.
Αργότερα εκλέχθηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1984-1990 και ήταν ο Γενικός Εισηγητής του Προ»υπολογισμού 1986-7 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ήταν ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Απρίλιο του 1990 έγινε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έγινε αναπληρωτής και στη συνέχεια Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Το 1992 εκλέχθηκε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας από όπου παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 1993.
Το 1994-1999 εκλέχθηκε πάλι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέθηκε πάλι επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Απρίλιο του 2004 διορίστηκε Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ. Από τον Ιούλιο του 2004 έχει την θέση του Προέδρου του Δ.Σ της ΕΛ.ΠΕ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος, Ε.Ν. Χριστοδούλου είναι μέλος της λέσχης BILDERBERG (1991). Είναι επίσης παντρεμένος με την κα Έφη Χριστοδούλου και έχουν 2 παιδιά. Για τον γιό Αλέξανδρο διαβάστε εδώ.

Έχει διατελέσει Διοικητής για την Ελλάδα στη Διεθνή Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Κατά καιρούς διετέλεσε Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. βιομηχανικών, τραπεζικών και ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και πολλών κοινωφελών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και άλλες πληροφορίες για τον Πρόεδρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: