«Παρατράγουδα» με την επένδυση των ΕΛΠΕ

Από το «Euro2day» αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Α. Καλαϊντζόγλου:

Παρατράγουδα σημειώνονται για τη μεγάλη επένδυση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Εκτός από τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, τώρα έχει προκύψει και ζήτημα ιδιοκτησίας στην περιοχή όπου πρόκειται να αναπτυχθεί η επένδυση εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του διυλιστηρίου της πρώην Πετρόλα.
Το Κτηματολογικό Γραφείο Ελευσίνας ισχυρίζεται ότι μεγάλο τμήμα της πρώην υαλουργίας Owens, στην περιοχή Βλύχα, όπου πρόκειται να γίνει η επέκταση του διυλιστηρίου, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ενώ αντίθετα ο όμιλος των ΕΛΠΕ υποστηρίζει ότι έχουν γίνει σφάλματα στις κτηματολογικές εγγραφές και μάλιστα επικαλείται και βεβαιώσεις αρμόδιων υπηρεσιών για να στηρίξει την άποψή του ότι η έκταση αυτή ανήκει στην ιδιοκτησία του.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, με τα ΕΛΠΕ ουσιαστικά να αντιδικούν με το ελληνικό δημόσιο, με συνέπεια η επένδυση να πηγαίνει πίσω.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, τα ΕΛΠΕ υπέβαλαν δύο αιτήσεις στο Κτηματολογικό Γραφείο Ελευσίνας με τις οποίες αμφισβητούνταν η κυριότητα του ελληνικού δημοσίου στη συγκεκριμένη έκταση.
Μετά την απόρριψη και των δύο αιτήσεων από το Κτηματολογικό Γραφείο, τα ΕΛΠΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, με την 2262/2008 απόφασή του απέρριψε την αγωγή του ομίλου για λόγους δικονομικούς, διότι έκρινε ότι η συγκεκριμένη αγωγή θα πρέπει να εξεταστεί από πολιτικό δικαστήριο.

(Ακολουθεί κείμενο με τις εξηγήσεις της ΕΛΠΕ , που έχουμε ήδη αναδημοσιεύσει εδώ)

—Πώς σχολιάζει το θέμα η Εθνική – Π&Κ

Το ζήτημα ιδιοκτησίας που φέρεται να έχει προκύψει για την επένδυση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα αποτελεί ξεκάθαρα μια αρνητική εξέλιξη για τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναφέρει σε flash note της η Εθνική – Π&Κ.
Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η διαμάχη για το θέμα του ακινήτου θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στα σχέδια της εταιρίας για τις κεφαλαιακές δαπάνες της, αφού η επίλυση τέτοιων διαφορών απαιτεί χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.
Παράλληλα, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο της διοίκησης των ΕΛΠΕ για ολοκλήρωση της αναβάθμισης μέχρι το τέλος του 2010.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: