Ιδιώτες σε ρόλο συμβουλάτορα

Στον σημερινό «Ριζοσπάστη» βρήκαμε το παρακάτω άρθρο (η φωτογραφία από το kolomparo.blogspot.com):
Στα γεμάτα μπαίνει η ιδιωτική εταιρεία KANTOR AE, την οποία και προσέλαβε η κυβέρνηση σε ρόλο συμβουλάτορα για την οικονομική διαχείριση ορισμένων από τις πρώην ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναλαμβάνει τη «συμβουλευτική υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομίας». Πρόκειται για τρεις νευραλγικούς κλάδους, συγκεκριμένα για τις αστικές συγκοινωνίες, τις σιδηροδρομικές μεταφορές και την κρατική ραδιοτηλεόραση, στους οποίους η ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει να δημιουργήσει συστήματα «βέλτιστης οικονομικής διαχείρισης». Ανακοίνωσαν επίσης ότι θα προσδιορίσουν και τις «μεθόδους κοστολόγησης» των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι που είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Η ιδιωτική εταιρεία επισημαίνει ότι η «αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος» αποτελεί «υψηλή προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Πρόκειται για την εφαρμογή συστημάτων διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις πρώην ΔΕΚΟ έτσι ώστε να υλοποιείται η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου.
Η KANTOR σε συνεργασία με άλλη εταιρεία ανέλαβε το ρόλο συμβούλου και στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ). Με βασικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ΕΛΠΕ, θα εκπονήσει σχέδιο «αξιολόγησης της στρατηγικής του ομίλου».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: