Απεργία στις ΒΕΘ;

Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την Λειτουργία του σταθμού φόρτωσης των βυτιοφόρων στα ΒΕΘ σύμφωνα με επιστολή που μας απέστειλαν συνάδελφοι Θεσσαλονικείς.
Συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο 10/5 είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει ο σταθμός φόρτωσης των βυτιοφόρων και είχαν για τον λόγο αυτό κληθεί για να εργαστούν περίπου 10 συνάδελφοι. Η Διοίκηση του Διυλιστηρίου ισχυρίζεται ότι η κλήση των συναδέλφων είχε γίνει κατόπιν συνεννοήσεων με τους εργαζόμενους, τον Πρόεδρο του Σωματείου και τον κ. Καραλή την Παρασκευή 9/5. Αντιδρούσε όμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να εργαστούν για να μην χρησιμοποιηθούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Οι εργαζόμενοι τελικά δεν πήγαν να εργαστούν διότι όπως λένε πήραν εντολή από τους Οφθαλμίδη και Παπακωνσταντίνου και έτσι ο σταθμός δεν λειτούργησε.
Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν κλήση σε απολογία και οι προαναφερόμενοι συνδικαλιστές τους λένε να μην υποβάλλουν έγγραφη απολογία κάτι το οποίο φαίνεται ότι θα κάνουν. Τελικά φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου άλλα υπόσχεται στην Διοίκηση και άλλα λέει στους εργαζόμενους (ίσως κατόπιν πιέσεων από τον Παπακωνσταντίνου) και την «νύφη» θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι αφού η Διοίκηση των ΒΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει ποινές έστω και χωρίς να έχει στα χέρια της απολογίες. Από κύκλους της Διοίκησης των ΒΕΘ κυκλοφορεί ότι ο Οφθαλμίδης για λόγους επίδειξης δύναμης θέλει να βρει τρόπο να πραγματοποιηθεί μια 24ωρη απεργία στις ΒΕΘ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: