Σκέψεις σχετικές με τις τελευταίες ανακοινώσεις

Από συνάδελφο λάβαμε την παρακάτω επιστολή που δημοσιεύουμε αυτούσια.
Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να δημοσιεύσετε τις παρακάτω σκέψεις μου, με σκοπό να γίνει ένα καλός διάλογος, μέσω των σχολίων, αν και φοβάμαι ότι οι υβριστές δεν θα λείψουν και για το λόγο αυτό δεν θέλω να δημοσιοποιήσω το όνομά μου.
Ο πληθωρισμός τον Μάιο έκλεισε στο 4.9% και όλοι γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός είναι τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω. Λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος πληθωρισμός της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να το προεξοφλήσει κανείς και πόσο άλλωστε κάποιοι συνδικαλιστές. Το να θριαμβολογούμε όμως, γιατί μας πήραν μόνο τα σώβρακα είναι δείγμα ανοησίας; Σκοπιμότητας; Εμπαιγμού της νοημοσύνης μας; Δεν ξέρω πάντως κάτι κακό είναι.
Θα μπορούσε να πει κάποιος «πως είναι δυνατόν να κατηγορείς κάποιους για κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει».
Απαντώ: Φυσικά ΟΧΙ. Όμως είχε δοθεί η ευκαιρία να μπει ρήτρα πληθωρισμού και απορρίφθηκε (πιθανότατα από το σύνολο των μελών του ΔΣ). Λέω όμως ότι για κάτι που είναι αποδεδειγμένα λάθος, εκ του αποτελέσματος, δεν μπορείς να παινεύεσαι.
Στο θέμα της αποχώρησης της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ από την συνεδρίαση του ΔΣ, θα παραδεχτώ ότι ήταν, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε και αιτιολογήθηκε, υπερβολική ενέργεια. Όμως από τον θόρυβο προέκυψε το «εκ παραδρομής» λάθος το οποίο ακόμα δεν έχει διορθωθεί (τουλάχιστον στο Lotus Notes). Επειδή πληρωθήκαμε με αυτή την σύμβαση και πήραμε και τα αναδρομικά υποθέτω ότι αυτή πρέπει να έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να μας κοινοποιηθεί το τελικό κείμενο; Παλιότερο γινόταν βιβλιαράκι και μας μοιραζόταν. Αν αυτό είναι δύσκολο ας μπει στον «Πυρσό» ή να μας σταλεί με email.
Τέλος στο θέμα της προϋπηρεσίας να τονίσω ότι τουλάχιστον 2 νέοι συνάδελφοι χειριστές που προσλήφθηκαν, αν και δούλευαν, τα τρία τελευταία χρόνια στα ΕΛΠΕ δεν τους έχει αναγνωριστεί προϋπηρεσία. Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο και τέλος πάντων είναι κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει το Σωματείο από το Γραφείο Προσωπικού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Advertisements

One Response to Σκέψεις σχετικές με τις τελευταίες ανακοινώσεις

  1. […] και εμείς και ο αρθρογράφος της ανάρτησης με τίτλο «Σκέψεις σχετικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις» έχει επισημάνει, ότι δηλαδή η «εκ παραδρομής» φράση […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: