Ωράριο εργασίας σε Ν. Διοικητήριο και Μαρούσι

Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες μια σημαντική μερίδα συναδέλφων είναι η αλλαγή ωραρίου σε Νέο Διοικητήριο και Μαρούσι. Η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε μονόπλευρα και χωρίς κανέναν διάλογο με το ΠΣΕΕΠ (εκτός αν έγινε κάποιος υπόγειος διάλογος που δεν γνωρίζουμε) την αλλαγή του ωραρίου εργασίας από 07:00-15:00 σε 08:00-16:00, με προοπτική να πάει κατά μια ώρα αργότερα δηλ. 09:00-17:00.
Στις αντιδράσεις των εργαζομένων, το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ απαντούσε πως αυτό είναι Διευθυντικό Δικαίωμα της Εταιρείας. Εύλογα κάποιοι συνάδελφοι ανταπάντησαν πως τέτοιες απαντήσεις πρέπει να τις δίνει η Διοίκηση και όχι το Σωματείο που θα πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το θέμα ανέδειξαν στις ανακοινώσεις του και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του ΠΣΕΕΠ, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιουργεί αφενός πρόβλημα στους εργαζόμενους αφού θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και αφετέρου στην λειτουργία της εταιρείας, αφού τα εργοστάσια δουλεύουν από τις 7 το πρωί και θα υπάρχει κενό στην υποστήριξη τους. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι όταν γίνονται διευθυντές θεωρούν πως είναι δικαίωμα τους να ξυπνούν μερικές ώρες αργότερα, όπως επισημάνθηκε.
Το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ έστω και καθυστερημένα ευαισθητοποιήθηκε και πρότεινε στους συναδέλφους κάτι πρωτοποριακό και ενδεχομένως εξωφρενικό. Την πραγματοποίηση δύο τετράωρων στάσεων και μιας μονοήμερης απεργίας ΜΟΝΟ στο Ν. Διοικητήριο και στο Μαρούσι, προχωρώντας σε μια a priori διάσπαση και κατάτμηση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΕΛΠΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε χωρίς να αξιολογηθούν ιδιαίτερα οι συνέπειες μια τέτοιας ενέργειας. Εμείς θα θέλαμε να διατυπώσουμε και κάποιους προβληματισμούς:

  • Αν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ωραρίου γιατί δεν ανακοινώθηκε αντίστοιχη αλλαγή και για το ημερήσιο διοικητικό προσωπικό ΒΕΑ-ΒΕΕ-ΒΕΘ;
  • Αν το ωράριο 08:00-16:00 είναι καλύτερο, γιατί δεν γίνεται και για την Βάρδια ώστε όλος ο Όμιλος να συμβαδίζει εργασιακά
  • Αν υφίσταται λόγος να υπάρχει συγχρονισμός ωραρίου με τις Τράπεζες, θα μπορούσε να ισχύει το συγκεκριμένο ωράριο μόνο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες του Ομίλου (αν και το ωράριο στις Τράπεζες είναι 07:00-15:00).
  • Αληθεύει ότι ο πραγματικός λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι ότι οι προϊστάμενοι και Δ/ντες οι οποίοι προσέρχονται μετά τις 08:00 αδυνατούν να ελέγξουν αυτούς που προσέρχονται στις 07:00;
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: