Έντονα καταδικάζει η ΓΣΕΕ την προσφυγή του ΔΣ των ΕΛΠΕ, κατά απεργίας των εργαζομένων

Με υπέρτιτλο «Κρούσμα ποινικοποίησης απεργίας» και με τίτλο αυτόν της παρούσας ανάρτησης το in.gr δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο σχετικά με την επιχειρούμενη αλλαγή του ωραρίου εργασίας.

Συνθήκες περαιτέρω στραγγαλισμού του απεργιακού δικαιώματος, καταγγέλει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος

Έντονα καταδικάζει η ΓΣΕΕ την πρακτική της διοίκησης των ΕΛΠΕ να προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων σε αυτά, που διαμαρτύρονται εναντίον της αιφνιδιαστικής απόφασης για τροποποίηση του ωραρίου εργασίας τους.
Η ΓΣΕΕ καλεί τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να αποσύρει άμεσα και την προσφυγή και την απόφαση για ανατροπή του ωραρίου, ενώ καταγγέλει την κυβέρνηση για «μεθόδευσεις κατάργησης» του δικαιώματος της απεργίας, μέσω τροποιήσεων και απαράδεκτων αλλαγών του σχετικού νόμου.
Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται ότι η «η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρακτική και συμπεριφορά των εργοδοτών, οι οποίοι για κάθε απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων προσφεύγουν στα Δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί αυτή παράνομη και καταχρηστική!»
«Με δικαστικές αποφάσεις, τροποποιούν και ανατρέπουν ΣΣΕ, συμφωνίες και εργασιακές σχέσεις αγνοώντας προκλητικά τους εργαζόμενους».
«Τελευταίο ‘κρούσμα’ η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΠΕ η οποία αυθαίρετα και μονομερώς τροποποιεί το ωράριο εργασίας, προκαλώντας όπως ήταν επόμενο την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και για την οποία η Διοίκηση προσέφυγε στα Δικαστήρια».
«Μετά και την πρόσφατη απαράδεκτη αλλαγή του Νόμου για την άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες εκδίκαση των απεργιακών κινητοποιήσεων, γίνεται φανερό ότι μεθοδεύεται η κατάργηση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών».
«Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ να αποσύρει άμεσα τη δικαστική προσφυγή καθώς και την απόφασή της για την ανατροπή του ωραρίου εργασίας, ώστε να αντικατασταθεί το εργασιακό κλίμα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Σχολιάστε