Παροχές ΕΛ.ΠΕ. στους κατοίκους

Η «ρομποποίηση» αυτή τη φορά συνεχίζεται με το παρακάτω άρθρο της «Καθημερινής»:

«Ήταν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Άκουσα μια ευγενική κυρία να μου λέει “καλησπέρα σας, ονομάζομαι τάδε και τηλεφωνώ εκ μέρους των Ελληνικών Πετρελαίων. Να σας ενημερώσω για την κοινωνική προσφορά της εταιρείας”. Πώς δεν μου έπεσε το ακουστικό, είναι απορίας άξιον». Ο κ. Γιώργος Τσοπελάκης, από τον Ασπρόπυργο, είναι ένας μόνον από τους εκατοντάδες κατοίκους του Θριασίου, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί ανάλογα τηλεφωνήματα από τα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο μιας νέας πρακτικής ενημέρωσης του κοινού για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει η εταιρεία, της λογικής «πόρτα-πόρτα».

Συγκεκριμένα, οι πολίτες της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Μάνδρας ενημερώνονται ότι τα ΕΛΠΕ παρέχουν δωρεάν 500 λίτρα πετρελαίου σε πολύτεκνες οικογένειες, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση σε 50 φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ, δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών σε κατασκηνώσεις σε παιδιά άπορων οικογενειών και προσφέρουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. «Άρχισε λοιπόν να με ρωτάει αν είμαι πολύτεκνος, αν είμαι άνεργος κ.ο.κ. Εκεί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μου θύμισε τη δεκαετία του ’80 όταν μια τσιμεντοβιομηχανία χάριζε απορρυπαντικό πλυντηρίου στον κόσμο για να πλένουν τα ρούχα τους που βρωμίζονταν από τη σκόνη τους», λέει στην «Κ» ο κ. Τσοπελάκης. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης στα καφενεία της περιοχής, ενώ το μυαλό όλων δεν μπορούσε παρά να πάει στο «κακό»: ότι επρόκειτο πολύ απλά για μια προσπάθεια της εταιρείας να κατευνάσει την τοπική κοινωνία που σύσσωμη αντιδρά στη δρομολογούμενη επέκταση του διυλιστηρίου. «Έχουν μάλλον λανθασμένη αντίληψη της αρχής “ο ρυπαίνων πληρώνει”», αναφέρει στην «Κ» ο δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας κ. Χρήστος Χρηστάκης. «Δεν σημαίνει πληρώνω για να σταματήσει ο κόσμος να μιλάει!»

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΠΕ απορρίπτουν κάθε τέτοιο ισχυρισμό. «Πρόκειται απλώς για ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης», σημειώνει στην «Κ» ο διευθυντής δημοσίων και εταιρικών σχέσεων της επιχείρησης κ. E. Στράνης. «Τα τηλεφωνήματα είναι εξόχως ευγενικά και σε καμιά περίπτωση δεσμευτικά. Όσο για την επέκταση, πρόκειται περισσότερο για εκσυγχρονισμό, ο οποίος γίνεται ώστε αντί για το ρυπογόνο μαζούτ, να παράγεται ντίζελ. Αυτό θα σημαίνει μείωση των εκπομπών κατά 80% σε τοπικό επίπεδο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: