«Κοροϊδεύουν το λαό νομάρχης και δήμαρχοι»

Αναδημοσιεύουμε από τον «Ριζοσπάστη» το παρακάτω κείμενο του Συντονιστικού Φορέα Θριασίου που αναφέρεται στην διαμάχη μεταξύ Νομαρχίας Δ. Αττικής και Επιτροπής Αγώνα:

«Οι ανακοινώσεις και οι αλληλοκατηγορίες που ανταλλάχτηκαν πρόσφατα μεταξύ Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και Επιτροπής Αγώνα (στην οποία συμμετέχουν δημοτική αρχή Ελευσίνας και νομαρχία) και αποκαλύπτουν πως και οι δύο διευκολύνουν την επέκταση των ΕΛΠΕ, είναι όλα όσα έχει καταγγέλλει εδώ και καιρό το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου».

Τα παραπάνω επισημαίνει το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου σε ανακοίνωση και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αυτοί ακριβώς ήταν και οι ουσιαστικοί λόγοι που πολλοί φορείς της περιοχής του Θριασίου συγκρότησαν το Συντονιστικό, για να φρενάρουν και να ανατρέψουν τα σχέδια των βιομηχάνων στην περιοχή. Γιατί δήμαρχοι και νομάρχης κοροϊδεύουν το λαό. Θέλουν να τα έχουν καλά και με την κυβέρνηση και με τον Λάτση, που εξάλλου τους χρηματοδοτεί, και με το λαό».

Το Συντονιστικό Φορέων με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει, στη συνέχεια της ανακοίνωσης, νομάρχη, δημάρχους της περιοχής και όσους τους στηρίζουν, «Γιατί με τις ενέργειές τους μέχρι τώρα, συμβάλλουν ώστε να προχωρήσουν οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ και τα υπόλοιπα σχέδια των βιομηχάνων, όπως ΤΙΤΑΝ, ΧΑΛΥΨ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΜΙΛΟΥ POLYECO κτλ.» και συμπληρώνει: «Ολα αυτά που διαδραματίζονται, ώστε να διευκολυνθούν οι επεκτάσεις, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, που έδωσε στον Λάτση τα ΕΛ.ΠΕ., και της ΝΔ σήμερα που συνεχίζει την ίδια πολιτική».

Καταλήγοντας, καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό Φορέων Θριασίου «για να φρενάρουμε τα σχέδια των βιομηχάνων, που για την κερδοφορία τους δεν υπολογίζουν το περιβάλλον. Για να ανατρέψουμε τον αρνητικό, σε βάρος μας, συσχετισμό σε Δήμους και Νομαρχία».

Advertisements

One Response to «Κοροϊδεύουν το λαό νομάρχης και δήμαρχοι»

  1. Ο/Η Νίκος Συμιακάκις λέει:

    Σας παρακαλώ πολύ ενημερώστε με. Γνωρίζω τη δραστηριότητα της Επιτροπής Αγώνα καθώς και ορισμένα μέλη της. Επειδή, με βάση τα ως τώρα δεδομένα μου, θεωρώ λανθασμένη την εκτίμηση του Συντονιστικού Φορέων, θα ήθελα να ξέρω πώς αιτιολογείται το ότι ‘διευκολύνουν την επέκταση των ΕΛΠΕ’. Φυσικά, δεν έχω καμία αμφιβολία για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, διατηρώ όμως επιφυλάξεις για την Επιτροπή Αγώνα. Εσείς συμφωνείτε μ’ αυτή την εκτίμηση του Ριζοσπάστη και του Συντονιστικού Φορέων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: