Περιστατικό στο Λιμάνι των ΒΕΕ

Από την σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου μας πληροφορηθήκαμε για το περιστατικό που έγινε την Τετάρτη 5/11 στο Λιμάνι των ΒΕΕ. Συγκεκριμένα μεγάλο ρυμουλκό σκάφος Ελληνικών συμφερόντων με ξένη σημαία, ναυλωμένο από τα ΕΛ.ΠΕ θα εκτελούσε δυναμομετρήσεις στην προβλήτα των ΒΕΕ. Αντί γι΄ αυτό και προτού ακόμα ξεκινήσει τις μετρήσεις κατά περίεργο τρόπο κινούμενο με τη πίσω κίνηση εμβόλισε με δύναμη και κατέστρεψε στο σημείο εκείνο την προβλήτα φορτοεκφόρτωσης καυσίμων των ΒΕΕ. Με την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε εργαζόμενους της προβλήτας αλλά και του πληρώματος του ρυμουλκού. Την διερεύνηση για το πώς και το γιατί, έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο.
Επίσης στην ανακοίνωση παρακάτω το Σωματείο τονίζει την άμεση αντίδραση του μηχανισμού για την αποτροπή των χειρότερων, αφού θα μπορούσε ακόμα και μετά την πρόσκρουση να προκληθεί έκρηξη με συνέπειες σε ανθρώπους και περιβάλλον.
Όλα αυτά είναι πολύ καλά και ακόμα καλύτερο είναι που τονίζονται σε ανακοινώσεις. Εκείνο που δεν μας άρεσε για τους λόγους που θα εξηγήσουμε είναι το ότι «Το Σωματείο θα είναι και στην Επιτροπή Διερεύνησης όσον αφορά το κομμάτι της Εταιρείας«. Δηλαδή υπάρχει κάποιος από τους 21 που έχει ειδικές γνώσεις και θα μπορούσε να συνεισφέρει στην Διερεύνηση του Συμβάντος ή έστω ως αυτόπτης μάρτυρας; Αν ναι τότε γιατί δεν αναφέρεται το όνομά του;
Πιθανολογούμε ότι το Σωματείο για μια ακόμα φορά αρέσκεται να εκτελεί χρέη Διοίκησης αντί να την ελέγχει. Το σωστό λοιπόν θα ήταν να ζητήσει να πληροφορηθεί το πόρισμα, την πορεία των ερευνών και γιατί όχι να ζητήσει εξηγήσεις από την Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης αλλά όχι να υπογράψει το πόρισμα ως μέλος της Επιτροπής.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό και δείχνει ότι το Σωματείο έχει στραφεί τελευταία στην άσκηση Διοίκησης με την ανοχή των Διοικούντων. Αναφέρουμε ορισμένα ελάχιστα περιστατικά για του λόγου το αληθές:
  • Διοργάνωση εκδρομών.
  • Συμμετοχή ως κρίνων στην επιτροπή προσλήψεων
  • Χορήγηση δανείων.

Φυσικά θα θέλαμε την άποψή σας στο θέμα που θέτουμε και φυσικά θα αναρτηθούν όσες επιστολές σταλούν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: