Ελεγχόμενη διέλευση στους χώρους εστίασης

Με μια πολύ καλή ανακοίνωση απάντησε χθες το Σωματείο μας στην απόφαση της Διοίκησης σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στις ΒΕΑ και τα Κεντρικά Γραφεία από την Δευτέρα 01/12/08 κατά την προσέλευσή τους για φαγητό θα πρέπει να έχουν μαζί τους την υπηρεσιακή τους κάρτα, λόγω της τοποθέτησης μηχανημάτων ελεγχόμενης διέλευσης στην είσοδο των χώρων εστίασης. Ακολουθώντας το πνεύμα αυτής της ανακοίνωσης του ΠΣΕΕΠ θα μοιραστούμε μαζί σας τις έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες μας σχετικά με αυτό το νέο μέτρο.
Τα μηχανήματα που θα τοποθετηθούν (αριστερά βλέπετε αποκλειστική φωτογραφία) θα συνοδεύονται και με ειδικό τελευταίας τεχνολογίας μετρητή θερμίδων τύπου blackberry (και άλλη αποκλειστική φωτογραφία παρακάτω). Μάλιστα ανάλογα με την μέση ημερήσια κατανάλωση θερμίδων θα επαναϋπολογιστούν η εξόφληση του πριμ αλλά και το μέγεθος των ειδών ιματισμού που χορηγούνται. Έτσι σε αυτούς που λαμβάνουν πολλές θερμίδες θα χορηγούνται κάθε χρόνο μεγαλύτερου μεγέθους είδη ιματισμού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έτσι ο εργαζόμενος δεν θα βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση κάθε χρόνο να αλλάζει τα ρούχα που του χορηγούν με άλλα μεγαλύτερου μεγέθους γιατί πάχυνε. Επίσης το ίδιο θα ισχύει και για τους συναδέλφους που λαμβάνουν πολύ λίγες θερμίδες. Σε αυτούς τα είδη ιματισμού που θα χορηγούνται θα είναι μικρότερου μεγέθους. Για το λόγο αυτό μάλιστα ο Σύμβουλος που έχει προσληφθεί ειδικά για αυτό το λόγο πρότεινε να δημιουργηθούν εντός των τουαλετών και των αποδυτηρίων, χώροι ελεγχόμενης πέρδησης με το σκεπτικό ότι η αύξηση των σωματικών διαστάσεων είναι συνάρτηση τόσο των θερμίδων που λαμβάνουμε όσο και των αερίων που εξάγουμε. Εμείς έχουμε (κατ’ αποκλειστικότητα πάντοτε) και τα σήματα με τα οποία θα σημανθούν οι περιοχές ελεγχόμενης πέρδησης (φωτογραφία δεξιά). Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους θα τοποθετηθούν σήματα όπου απαγορεύεται η πέρδηση (φωτογραφία αριστερά). Βέβαια στο μέτρο αυτό έχει συμφωνήσει το ΠΣΕΕΠ και δεν είναι τυχαία η αναφορά για τοποθέτηση μηχανημάτων ελεγχόμενης διέλευσης και στις εισόδους των W.C.
Τέλος διαθέτουμε και φωτογραφίες των μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στους χώρους ελεγχόμενης πέρδησης και οι οποίες μετρούν τις πορδές του καθενός. Όπως βλέπετε τα υπερσύγχρονα αυτά μηχανήματα έχουν δύο φαινομενικά όμοιους φακούς οι οποίοι όμως δρουν εντελώς διαφορετικά. Ο αριστερά φακός είναι κοινός φωτογραφικός φακός και αυτός φωτογραφίζει τον εισερχόμενο στον χώρο. O δεύτερος φακός διαβάζει την κάρτα του εργαζόμενου (αν την φέρει μαζί του). Στη συνέχεια με την βοήθεια ενός εξελιγμένου software συγκρίνεται η φωτογραφία με τις προσωπικές μας φωτογραφίες που υπάρχουν στο αρχείο του γραφείου προσωπικού και πιστοποιείται ο εργαζόμενος. Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος φέρει μαζί του και την κάρτα του τότε γίνεται cross-checking. Σε περίπτωση όπου ο κεντρικός υπολογιστής δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον εργαζόμενο και αυτός δεν φέρει μαζί του την κάρτα εργασίας η παραγόμενη πορδή δεν κατοχυρώνεται.
Το έργο έχει ενταχθεί στο επενδυτικό της πενταετίας και τα αναμενόμενα οφέλη είναι:

  • Μείωση μερίδων φαγητού (ο αρμόδιος Διευθυντής στην εισήγησή του αναφέρει για περισσότερους από 100,000 δίσκους ετησίως)
  • Μείωση ποσότητας χαρτιού που χρησιμοποιείται για την αλλαγή των στοιχείων των εργαζομένων (περιβαλλοντική συνείδηση!!)
  • Μείωση των εκπομπών μεθανίου στην ατμόσφαιρα και εξοικονόμηση καυσίμων, καθώς υπάρχει σχέδιο οι παραγόμενες πορδές να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο στους φούρνους.

Τέλος οι χώροι ελεύθερης πέρδησης θα ονομάζονται κλας-ρουμς. Να σημειωθεί ότι ο Σύμβουλος είχε προτείνει τον αμιγώς αγγλικό όρο fart-rooms, στη συνέχεια και επειδή υπήρχε συνειρμός με τον όρο fuck-room επιλέχθηκε ο όρος κλας-ρουμ τον οποίο επίσης πρότεινε ο Σύμβουλος επιστρατεύοντας τις βαθιές γνώσεις του στα greeklish αφού έχει σπουδάσει στο Σικάγο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβάζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου που προτρέπει τους εργαζόμενους να μην δεχτούν το νέο μέτρο εξέδωσε ανακοίνωση την οποία θα σχολιάσουμε με νεότερη ανάρτησή μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: