Καύσιμα στα σούπερ μάρκετ

Μέτρια ως και κακή ήταν η εντύπωση που σχημάτισαν για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο οι Προϊστάμενοι (και οι Συντονιστές;) κατά την χθεσινή ενημέρωση. Το περιεχόμενο της συνάντησης θα σας το μεταφέρουμε αφού το διασταυρώσουμε. Πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κωστόπουλος ανεφερε οτι η Εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με Super Markets για την εγκατάσταση σε αυτά πρατηρίων καυσίμων. Σχετικό είναι το παρακάτω άρθρο που διαβάσμε χθες στον reporter και το οποίο αναδημοσιεύουμε. Το άρθρο υπογράφει η Δέσποινα Καραγιαννοπούλου.

 

Επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας πρατηρίων βενζίνης στα σούπερ μάρκετ. Ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ανάπτυξης ασχολείται με το ζήτημα, συλλέγοντας στοιχεία από την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά. Η αναθεώρηση του νόμου του 1996 που επιτρέπει την εγκατάσταση σούπερ μάρκετ δίπλα σε πρατήριο βενζίνης, αλλά όχι το αντίστροφο, θεωρείται βέβαιη.
Σ’ αυτό, σύμφωνα με πηγές, επέδρασε καταλυτικά το πρόσφατο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά πετρελαιοειδών. Στο συγκεκριμένο πόρισμα μεταξύ άλλων προτείνεται να επιτραπεί η λειτουργία πρατηρίων βενζίνης από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές οι τιμές στις οποίες το προϊόν διατίθεται στον καταναλωτή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πρατήρια βενζίνης των σούπερ μάρκετ πωλούν κατά 10-20 λεπτά φτηνότερα τη βενζίνη από τα υπόλοιπα πρατήρια.
Προς την κατεύθυνση αλλαγής του νόμου, αναφέρουν πηγές, έχει συντελέσει και η προσφυγή της λιανεμπορικής αλυσίδας Carrefour στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος λειτουργεί σε πολλά καταστήματά του στο εξωτερικό πρατήρια βενζίνης, τα οποία του αποφέρουν το 15% του συνολικού του τζίρου.Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, σήμερα λειτουργούν 28 πρατήρια βενζίνης από σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα εκ των οποίων δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 90. Η αλυσίδα Βερόπουλος, σε συνεργασία με τη Shell, λειτουργεί τα περισσότερα, 12 συνολικά, που της αποφέρουν το 1% του τζίρου της, δηλαδή 7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Οκτώ πρατήρια έχει δημιουργήσει η αλυσίδα Carrefour, τα οποία εφοδιάζονται από τις εταιρείες πετρελαιοειδών Avin και Αegean. Τέσσερα πρατήρια λειτουργεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία συνεργάζεται με τη BP και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Συνεργασία με την BP έχει ξεκινήσει και η αλυσίδα Μασούτη, η οποία λειτουργεί σε τρία καταστήματά της πρατήρια βενζίνης.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: