Ανασχηματισμός-Οι νέοι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΛΠΕ

Ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν θα σχολιάσουμε τους νέους υπουργούς. Θα κάνουμε μια μικρή παρουσίαση των νέων Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης που είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΛΠΕ.

 Ο Κωστής Χατζηδάκης νέος Υπουργός Ανάπτυξης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1965.Τελείωσε το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου. και το 1983 μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για την Νομική Σχολή όπως και εκπρόσωπός της στο Κεντρικό Συμβούλιο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας ( ΕΦΕΕ). Μεταξύ 1989 και 1990, ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας όπως και της Γραμματείας Εκλογών που διεξήγαγε τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 και του Απριλίου 1990. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κεντ της Αγγλίας (Communication and Image Studies) και τον Οκτώβριο του 1992 εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 1994 μετά από απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής.
Τον Ιανουάριο του 1997, αν και ο νεώτερος Ευρωβουλευτής της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής εκλέγεται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Επιτροπή αυτή, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο τις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών μέσω των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης ( Πακέτο Ντελόρ, Πακέτο Σαντέρ, κλπ).
Τον Ιούνιο του 1999 μετά από απόφαση του Προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, ο Κωστής Χατζηδάκης επανεκλέγεται ευρωβουλευτής. Τον Ιούλιο του 1999 εκλέγεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τον Ιούνιο του 2004 εξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία ευρωβουλευτής. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του «Ευρωβουλευτή της χρονιάς» στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής, μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό The Parliament Magazine. Στις εθνικές εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στη Β’ Αθηνών και ανέλαβε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

 

Ο Γιαννης Παπαθανασίου νέος Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών – που σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή-γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένος με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου και έχει δύο κόρες.
Ορίσθηκε Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών στις 18/9/2007.
Διετέλεσε από τις 10/3/2004 Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα σε θέματα εμπορίου και καταναλωτή και από το 2005 και σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, έως τις 16/9/2007.
Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2000.
Την περίοδο 1993 έως τον Μάρτιο του 2000 διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Την περίοδο 1988- 1993 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)
Την περίοδο 1991-1992 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Βιομηχανίας σε θέματα Ενέργειας.
Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου – Μηχανικού. Ομιλεί πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Στους νέους Υπουργούς ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: