Μέτρα για την αγορά των καυσίμων

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από τον SKAI:
Η αισχροκέρδεια στην εγχώρια αγορά των καυσίμων ζει και βασιλεύει. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπιστώνει σοβαρές στρεβλώσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς, και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε σκληρά μέτρα. «Σε σχέση με το κύκλωμα πετρελαιοειδών το πράγμα έχει παραγίνει και από την πλευρά της πολιτείας θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες κινήσεις» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Ο τέως γενικός διευθυντής των ΕΛ.ΠΕ Ηλίας Κονοφάγος είναι κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι υπάρχει στρέβλωση αρχής γενομένης από τα διυλιστήρια όπου θα μπορούσε να υπάρχει ρύθμιση ώστε το κόστος εξόδου από τα διυλιστήρια και διάθεσης των καύσιμων προς τις εταιρίες να είναι αρκετά μικρότερο.
Είναι ενδεικτικό ότι όταν τον Ιούλιο του 2008 που το μπρεντ έφτασε τα 1,43 δολάρια το βαρέλι η αμόλυβδη στην χώρα μας πωλείτο προς 1,27€ το λίτρο με τα φθηνότερα πρατήρια να πουλούν το καύσιμο στο 1 ευρώ.
Σήμερα που η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά 68% η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει υποχωρήσει κατά μόλις 30% με αποτέλεσμα τα ακριβά πρατήρια να πουλούν το καύσιμο στο 1 ευρώ…

Σχολιάστε