ΓΣΕΕ: ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Η ΓΣΕΕ φαίνεται πως έχει πάρει πιο ζεστά το θέμα της απασχόλησης Λευκορώσων εργατών στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με το θέμα αυτό, που το αναδημοσιεύουμε από το «ΑΝΑ«:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/5/2009
ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Η ΓΣΕΕ επανέρχεται για πολλοστή φορά στο τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ εκμετάλλευση εργαζομένων από τρίτες χώρες, στις εγκαταστάσεις των ελληνικών πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη (σύνολο 57 εργαζόμενοι εκ των οποίων 39 από τη Λευκορωσία και 18 από τη Λιθουανία).
Με αριστοτεχνικές και νομικές μεθοδεύσεις η ανάδοχος εταιρεία «ΑΘΗΝΑ» Α.Τ.Ε. και σε πλήρη εναρμόνιση με τα Υπουργεία Απασχόλησης Ανάπτυξης, Εσωτερικών, την Περιφέρεια και τη Νομαρχία Θεσ/νίκης ενέκριναν επέτρεψαν και ανέχονται την πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση εξαθλιωμένων και πλήρως υποταγμένων εργατών από το εξωτερικό, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Θεσ/νίκης.
Όταν η ανεργία σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο Νομό Θεσ/νίκης είναι στα ύψη και αυξάνεται καθημερινά είναι ιδιαίτερα προκλητικό να μετακαλούνται εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν ?ήλιο με ήλιο? με το 1/3 της αμοιβής, ανασφάλιστοι και πλήρως ακάλυπτοι από κάθε μέτρο υγιεινής και ασφάλειας και κατά τα άλλα να εξαγγέλλονται δήθεν μέτρα για τους ανέργους .
Απαιτούμε (πριν είναι πολύ αργά) απ’ το Υπουργείο Απασχόλησης, τη Νομαρχία Θες/νίκης και τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ να διατάξουν την άμεση διακοπή των εργασιών, τον τερματισμό της δουλεμπορικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο έργο της εταιρίας ?ΑΘΗΝΑ? Α.Τ.Ε. στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Θεσ/νίκης- που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του Ν. 3386/2005.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: