Εθελούσια έξοδος και προσλήψεις από τον όμιλο ΕΛ.ΠΕ

Από το site του ΑΝΤ1 αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση, που μοιάζει περισσότερο με δελτίο τύπου των ΕΛΠΕ παρά με ρεπορτάζ, μιάς και η χρησιμοποιούμενη φρασεολογία ταυτίζεται με εκείνη των δελτίων τύπου της εταιρείας.
Ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος μετεξέλιξης σε όλες του τις δραστηριότητες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν σχεδιαστεί βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιχειρηματικές δράσεις, με στόχο τη δημιουργία αξίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του.
Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και υποστηρίζεται από ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση των Διυλιστηρίων Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης.
Έμφαση παράλληλα έχει δοθεί στη βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών του Ομίλου και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του, με τη στήριξη του οποίου έχει πραγματοποιήσει την επιτυχή πορεία του.
Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Εταιρείας, στην υπ. Αριθ. 1137/11.06.2009 συνεδρίασή του, αποφάσισε την πρόσληψη 297 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας αόριστης διάρκειας, μέσω των οποίων θα στελεχωθούν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται με τον εκσυγχρονισμό των δύο Διυλιστηρίων και θα καλυφθούν οι προγραμματισμένες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Οι σχετικές αναλυτικές προκηρύξεις των θέσεων θα δημοσιοποιηθούν μέσω του τύπου έως τέλος Ιουνίου.
Παράλληλα, θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα ενθάρρυνσης οικειοθελούς αποχώρησης, που απασχολούνται στον τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ καθώς και των εργαζομένων, που έχουν σοβαρά και αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας και επιθυμούν την ένταξή τους σε αυτό. Οι εργαζόμενοι/ες που θα αποχωρήσουν μέσω του έκτακτου προγράμματος, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: