Δήμος Ελευσίνας κατά Νομαρχίας για τα ΕΛΠΕ

Από την Ελευθεροτυπία της 21/7/2009 αναδημοσιεύουμε:

Σε νέα φάση μπαίνει η αντιπαράθεση του Δήμου Ελευσίνας με τα ΕΛΠΕ, έπειτα από απόφαση (193) που πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14.7.2009. Παράλληλα το Δ.Σ. πέταξε το γάντι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής, να πάρει άμεσα θέση.
Καλεί τον νομάρχη Αριστείδη Αρκουδάρη, η νομαρχία να διαφυλάξει τη νομιμότητα, να περιφρουρήσει τη διακοπή των εργασιών και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να διενεργούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή όλες τις απαιτούμενες αυτοψίες. Τον καλεί επίσης, όπου παρατηρούνται παρανομίες από τις υπηρεσίες, αυτές να αποστέλλονται στις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές.
Με την απόφαση αυτή το Δ.Σ. του Δήμου Ελευσίνας καταδικάζει τα ΕΛΠΕ, διότι τις τελευταίες ημέρες προέβησαν σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες, καταργώντας κάθε ίχνος νομιμότητας.
Κατά την εισηγήτρια, κ. Ελ. Σουρλή, η εταιρεία έχει πράξει: επεκτάσεις προς τον χώρο του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού υαλουργείου γνωστού ως Owens, βάναυσες επεμβάσεις, εκχερσώσεις και επιχωματώσεις στο λόφο Βλύχα, που είναι δασικές και μη εκτάσεις -όπως ορίζονται από τα Πολεοδομικά Σχέδια των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας- και έχουν οριστεί ως χώροι πρασίνου.
Η απόφαση απαιτεί από όλες τις κρατικές αρχές (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια, Νομαρχία κ.λπ.) να κατεδαφίσουν ό,τι και αν έχει κατασκευαστεί, αλλά να υποχρεώσουν την εταιρεία να επαναφέρει άμεσα την περιοχή στην προτέρα κατάσταση και να μην εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης των αυθαίρετων πράξεων. Θέτει σε επαγρύπνηση όλες τις υπηρεσίες του δήμου και τους δημότες να παρακολουθούν τις κινήσεις της εταιρείας.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση ν’ ανακαλέσει άμεσα όλες τις άδειες που έχει χορηγήσει για την επέκταση του διυλιστηρίου.
Μ.ΠΙΝ.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: