Σχόλια επί της ανακοίνωσης της ΝΔΣΚ

Από εκεί που είχαμε τρεις μήνες να δούμε ανακοίνωση συνδικαλιστικού περιεχομένου από τις παρατάξεις μέσα σε μία εβδομάδα έχουμε ήδη έξι. Έτσι θα σχολιάσουμε και την ανακοίνωση της ΝΔΣΚ για να σας δοθεί η αφορμή για σχόλια και απόψεις.
Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται από την ανάγνωση της ανακοίνωσης είναι ότι είναι προχειρογραμμένη, ο συγγραφέας φαίνεται ότι το έκανε μάλλον ως αγγαρεία αφού υπάρχουν προτάσεις που δεν περιέχουν ρήμα όπως η φράση «Με τέτοια στήριξη αλλοίμονο ( μήπως αλίμονο; ) στους θεσμούς.» Έτσι στο μεγαλύτερό της μέρος επιστρατεύτηκε ο κλασσικός ξύλινος συνδικαλιστικός λόγος με «κλισέ» ατάκες που κουράζουν και με υπονοούμενα που αντιλαμβάνονται μόνο οι μυημένοι. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι φράσεις: «φανταχτερό περίβλημα που προβάλλετε«, «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο , δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες«, «παπαγαλάκια που πάνε και έρχονται κινδυνολογώντας«, κτλ.
Μετά τη εισαγωγή όπου εξηγει η παράταξη τον λόγο έκδοσης της ανακοίνωσης και ο οποίος είναι η «Η πρωτοφανής σε θράσος αντιπολίτευση που ασκείται στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ από τις γνωστές «αδελφές» παρατάξεις» η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη του πληθωρισμού και την πορεία της τιμής του αργού, αλλά από ότι διαβάσαμε οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν κατηγόρησαν το Προεδρείο για αυτό αλλά γιατί δεν έβαλε ρήτρα πληθωρισμού. Στο σημείο αυτό γίνεται, για μοναδική φορά σε όλο το κείμενο, επίθεση εναντίον της ΠΑΣΚΕ σχετικά με την απώλεια τής κεκτημένης απόδοσης του ασφαλιστικού της Metrolife όταν ήταν Προεδρείο του Σωματείου.
Μετά την σύντομη επίθεση στην ΠΑΣΚΕ η ανακοίνωση στρέφεται στην «αδελφή» παράταξη της ΔΑΚΕ μέχρι το τέλος της. Έτσι λέει ότι παρά την αλλαγή των προσώπων στην ηγεσία της ΔΑΚΕ δεν άλλαξε η πολιτική και που είναι όπως παλιά να είναι συντεταγμένη με την ΠΑΣΚΕ. Βέβαια χρησιμοποιείται η αγοραία λέξη «σφουγγοκωλάριοι» η οποία καθιστά την φραστική επίθεση χυδαία, αφού εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται στον συνάδελφο Δήμου ο οποίος είναι ο γραμματέας της ΔΑΚΕ.
Τέλος διακρίνεται μία πικρία όσον αφορά το όνομα ΔΑΚΕ που τελικά δόθηκε στην παράταξη που προεκλογικά είχε κατέβει με το όνομα ΔΑΚ και όχι στην ΝΔΣΚ που πήρε περισσότερες ψήφους στις Σωματειακές εκλογές. Η φράση « Το ΔΑΚΕ που καταφέρατε με τρόπους που εμείς αγνοούμε , εσάς δεν σας τιμούν , να αποκτήσετε , θα έχετε όλο τον χρόνο να το διασύρετε μην αγχώνεστε . Να σας χαίρονται αυτοί που μήνες έψαχναν αφορμή για να σας « αποκαταστήσουν» δείχνει την πίκρα που αναφέραμε αφού ναι μεν αγνοείται ο τρόπος που αποκτήθηκε το όνομα ΔΑΚΕ, το οποίο προβλεπει η ανακοίνωση, ότι σίγουρα μελλοντικά θα διασυρθεί, από την άλλη όμως ο τρόπος που αποκτήθηκε (και ο οποίος αγνοείται) δεν είναι τιμητικός.
Φαίνεται μάλιστα ότι στην κορύφωση της επίθεσης εναντίον της ΔΑΚΕ ο συγγραφέας (καθώς και οι διορθωτές) συγχίστηκε και του ξέφυγε η λέξη «αφρουγκαζόμενη«.
Και στην ανακοίνωση της ΝΔΣΚ δεν γίνεται μνεία για το κλείσιμο του PVC, για το ωράριο και για τα προβλήματα στον σταθμό φόρτωσης στις ΒΕΘ.
Πάντως οι παλιότερες ανακοινώσεις της παράταξης ήταν σαφώς καλύτερες και θα πρέπει να αναζητηθεί νέος συγγραφέας μετά την εμφανή αποστασιοποίηση του κυρίου Καραλή από την συγγραφή.
Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Σχολιάστε