Καθυστερήσεις στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Από το site upi.com διαβάσαμε την παρακάτω είδηση (η μετάφραση είναι δική μας):
ΣΟΦΙΑ, Βουλγαρία, 9 Ιούνιου.
Αξιωματούχοι του Βουλγαρικού Υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσαν ότι η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αγωγού θα ξεκινήσει το 2009 με ένα χρόνο καθυστέρηση.
Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο της Κασπίας Θάλασσας προς το ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το βουλγαρικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Μπουργκάς.
Το πρακτορείο Sofia News Agency ανέφερε ότι ο Stefan Gunchev και το βουλγαρικό Υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσαν σχετικά με την κατασκευή του έργου ότι θα ξεκινήσει το 2009, λόγω καθυστερήσεων από πολλές επιχειρήσεις που μισθώνονται (υπεργολάβοι) για να ολοκληρωθεί το έργο,.
Θυμίζουμε ότι για τον αγωγό ιδρύθηκε στη Μόσχα το Δεκέμβριο του 2007 το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη Pipeline Consortium στο οποίο συμμετέχουν τρεις ρωσικές εταιρείες,(μεταξύ των οποίων ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom,, οι βουλγαρικές Bulgargaz και Transexportstroy και οι ελληνικές Ελληνικά Πετρέλαια και Θράκη. Διευθυντικά στελέχη του Consortium σχεδιάζουν να συναντηθούν στη Μόσχα 10 Ιουν για να συζητήσουν την εκτέλεση του έργου Ο Gunchev είπε ότι τα exploration projects θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες.

Σχολιάστε